MENU
Uw gekozen filters:
Landen X
Druivenras X
Regio X
Soort X
Wijnhuis X
Foodpairing X
Smaakprofile X

Beste wijnliefhebber,

 

Na een on-line afwezigheid van een 5-tal maanden is Aduela-wines hier terug.

Inderdaad. In de loop van de maand maart werd onze website gehackt. In één klap waren we van het internet verdwenen. Het heeft ons veel tijd en vooral veel inspanningen gekost om opnieuw tot bij u te komen. We vliegen er echter onmiddellijk met veel enthousiasme terug in. Om te beginnen met een nieuwe editie van ons degustatieweekend.

 

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 2018 organiseren we onze vijfde editie van onze ADUELA-wijndegustatie. Een eerste jubeleumeditie. We gaan opnieuw en dit voor de derde maal voor een tweedaagse. En voor deze jubeleumeditie willen we nu eens voor een ander concept gaan zorgen. Daar waar we vroeger een 10-tal wijnen één voor één aan u voorstelden, gaan we dit jaar voor een meer informele formule. Vanaf 19.00u zowel op vrijdag als op zaterdag kunt u vrij een 5-tal standjes bezoeken.

 

 

Een eerste stand is er één van het huis “QUINTA DOS VALES” uit de Algarve. Deze stand wordt bemand door niemand anders dan opnieuw Erhard Braun, commercieel directeur van het voornoemde huis. Op deze stand zult U een 10-tal wijnen van dit huis kunnen proeven, zowel rood, wit als rosé. U zult er, weliswaar in het engels, kunnen profiteren van de deskundige uitleg van Erhard. Een buitenkans.

 

Een tweede stand is er één van het huis “HERDADE DA MAROTEIRA” uit de Alentejo. Hier zal Anthony Doody, twee jaar geleden reeds onze gast, U de kans bieden een 4-tal wijnen van dit huis te degusteren : de Dez Tostões Red 2015, de Dez Tostões White en Rosé 2017 en de Senhor Doutor D'Evoramonte Touriga Nacional 2016. Supplementair bieden we ook de kans om de Cem Reis Syrah Reserva Tinto 2016, het paradepaardje van dit huis, te proeven. We hebben slechts nog maar een 10-tal kisten van deze superwijn (25€/fles) in voorraad.

 

Een derde stand wordt de stand van ons nieuw huis uit de Minho (Noord-Portugal : Vinho Verde), “QUINTA D'AMARES”. Hier wordt u de gelegenheid geboden 3 witte wijnen te degusteren : de Quinta d'Amares Alvarinho 2016, de Quinta d'Amares Alvarinho & Loureiro 2016 en tenslotte onze nieuwe topper de Quinta d'Amares Loureiro & Arinto 2017, een bedrieglijk sprankelende, frisse en mooie witte parel van dit huis. Een uitnodiging is verstuurd naar João Pires, commercieel verantwoordelijke van dit huis, om deze stand te bemannen, doch de bevestiging hebben we nog niet binnen.

 

De vierde stand is onze stand met traditie : “QUINTA DO FRANCES”. Jaarlijks stonden op onze degustatielijst wijnen van dit huis. Het is dus maar meer dan normaal dat we dit huis dan ook een aparte stand bezorgen. Op deze stand komen een 5-tal wijnen aan bod : de Quinta do Francês 2013, de Odelouca Tinto 2016, de Odelouca Branco 2016, de Odelouca Rosé 2014 en vooral onze nieuwe topper van dit huis, een wijn met gastronomische inslag, de Quinta do Francês Branco Sauvignon Blanc 2017.

 

Onze laatste stand wordt een “ALGARVE-stand”. Hier kunt u een selectie van een aantal andere wijnen uit de Algarve proeven. Op deze stand zullen een 7-tal wijnen aan u ter degustatie worden voorgesteld. Nu reeds kunnen we u vertellen dat de volgende wijnen er zeker zullen bij zijn : de Cabrita Tinto 2014 van het huis Quinta da Vinha, de João Clara Tinto 2013 en de Asclaras Branco 2014 van het huis João Clara en de Euphoria Tinto 2013 van het huis Convendo do Paraiso.

 

Stand 4 en 5 zullen bemand worden door mijn zoon Ward en door mezelf.

 

 

Zoals U ziet krijgt u de mogelijk om maar liefst in totaal een 30-tal wijnen te degusteren. Bij uw aankomst bieden we u bovendien gratis een glaasje spumante aan van het huis Quinta d'Amares. Onze Quinta d' Amares Vinho Espumante Bruto is de nieuwe telg in het Aduela-gamma. Deze spumante is een topper : we hebben er dan ook lang naar gezocht…

 

Tenslotte bieden we U ook de gelegenheid om onze traditionele olijfolie van het huis MONTEROSA uit Moncarapacho (Algarve) te proeven.

 

PLAATS VAN HET GEBEUREN : Hunters' Studfarm, Sint Pietersstraat 4 te 8970 Reningelst (naar jaarlijkse gewoonte).

INKOM : we vragen u voor deze “organisatie in eigen beheer” 10€ inkom.

BEVESTIGING : gelieve uw komst te bevestigen via mail : info@aduela.be

 

Het wordt zeker de moeite waard.

 

Vriendelijke groeten.

 

Ward en Marc LEMENU

Aduela-wines.